Bu kurabiye sadece tadıyla değil, görüntüsüyle de sizi büyüleyecek! Pötikare kurabiyeler, her bir lokmada tatlı bir sürpriz sunuyor.

Küçük ama etkili! Pötikare kurabiye tarifi ile çay saatlerinize renk katın. Her biri sanat eseri gibi bu kurabiyeler, misafirlerinizden tam not alacak.

Evde eğlenceli ve lezzetli kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? Pötikare kurabiye, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet sunuyor.

Malzeme Listesi

115 gr eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu ve vanilya
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Un, yağ, şeker yok! Diyet dostu Yulaflı Mozaik Pasta tarifi Un, yağ, şeker yok! Diyet dostu Yulaflı Mozaik Pasta tarifi

Un ve kakao dışındaki malzemeleri hamur yoğurma kabında iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek kıvamına tam gelmeden, yani henüz çok yumuşakken hamurun yarısını başka bir kaba çıkarın.

Kalan hamura un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ayırdığınız hamura da kakao ilave ederek rengi koyu kahve ve homojen olana kadar yoğurun.

Her iki hamuru da oklavayla 1 cm kalınlığında açın ve yine 1 cm genişliğinde çubuklar kesin. Strech film üzerinde çubukları bir sade bir kakaolu olarak 4 sıra ve 4 kat olacak şekilde dama gibi dizin. Her kata yumurta akı sürmeyi unutmayın.

Strech filmi üzerine sarın ve 1 saat kadar buzdolabında sertleşmesini bekleyin. Sonrasında 1 cm genişliğinde keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

180 derecede ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pötikare kurabiye tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek. Bu eğlenceli ve lezzetli kurabiyeler, hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. Her bir ısırıkta mükemmel bir tat deneyimi yaşayacak, tazeliğini uzun süre koruyan bu kurabiyelerle çay saatleriniz daha da özel bir hale gelecek. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi