Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti açmayı evde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik tarif ile puf puf açmalar sizi bekliyor. Başlayalım mı?

Türk kahvaltılarının olmazsa olmazı açmayı evinizde yapmanın tüm püf noktaları burada. Sıcak sıcak servis yapın, sofralarınız şenlensin!

Açma yapmanın en kolay yolunu mu arıyorsunuz? Bu detaylı rehber ile evde açma yapmak artık çocuk oyuncağı. Mis gibi açmalar için yola çıkıyoruz!

Kolay Evde Açma Tarifi için Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
2 paket kuru maya veya 1 küp yaş maya
7-7,5 su bardağı un

i̇çine sürmek için;

tereyağı veya margarin

üzerini süslemek için;

ayırdığımız yumurta sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı süt
susam
çörek otu

Kolay Evde Açma Nasıl Yapılır?

Lezzetiyle damakları çatlatacak: Osmanlı mutfağından Bülbül Yuvası tarifi Lezzetiyle damakları çatlatacak: Osmanlı mutfağından Bülbül Yuvası tarifi

Ilık süt ile suyu büyük bir hamur yoğurma kabına alın.
İçine maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Maya kabarınca sıvı yağ, yumurta akı ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örterek bir saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparın ve sıvı yağla yağlanmış tezgaha dizin.
Bezelerin üzerine yumuşamış tereyağı veya margarin küp küp kesip yerleştirin.
Hamuru yağlayıp açmak için elimizle yayarak açın.
Açılan hamurun iki tarafını üst üste getirin ve tekrar açın, enine doğru yuvarlayıp tezgaha koyun.
Hazırladığınız hamurdan alıp bir tarafını aşağı, bir tarafını yukarı çevirerek bükün ve iki ucunu birleştirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tepsinin üzerini örterek yarım saat mayalanmaya bırakın.
Bir kasede yumurta sarısını, pudra şekerini ve sütü karıştırın ve açmanın üzerine sürün.
Üzerine susam ve çörek otu serpip, 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Fırından çıkan açmaların üzerine temiz bir bez örterek dinlendirin.

Bu basit ve lezzetli evde açma tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi taçlandırın. Taptaze ve sıcacık açmalarla günün her anını keyifle yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi