Bu tavuk dürüm tarifi, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tüm aileyi mutlu edecek bir lezzet. Hem pratik hem de doyurucu bu tarifle, akşam yemekleriniz daha renkli ve lezzetli geçecek.

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

Lezzetli bir tavuk dürüm için dışarı çıkmanıza gerek yok. Evde, kendi mutfaklarınızda restoran kalitesinde dürümler yapabilirsiniz. İşte lezzetli ve pratik tavuk dürüm tarifimiz!

Tavuk dürüm, hızlı ve lezzetli bir yemek arayanlar için idealdir. Bu tarif ile tavukları marinasyonla tatlandırıp, taze sebzelerle birleştirerek mükemmel bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet soğanın suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı köri
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak (ezilmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ (tavukları kızartmak için)
4 adet lavaş
5 yaprak marul (ince kıyılmış)
1 adet domates (iri doğranmış)
2 adet turşu (ince doğranmış)
1 adet patates (kızarmış)
2 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı
mayonez

Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

Önceden rendeleyip sıktığınız soğanın suyunu, yoğurdu, köriyi, pul biberi, tuzu, karabiberi, kekiği, kırmızı biberi, sarımsağı, kimyonu derin bir kasede buluşturun ve üzerine zeytinyağını ilave edin.
Homojen olana dek karıştırın.
Tavuklarınızı kaseye alın ve elinizle ters yüz ederek tüm tavukların sosa bulanmasını sağlayın. Bir streç film ile üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Vaktiniz varsa 8 saat kadar tutarsanız daha güzel olur.
Sıvıyağı tavaya ekleyin ve yağ kızana kadar bekleyin. Yağ kızdıktan sonra birbirine değmeyecek şekilde tavukları tavaya ekleyin.
Tavukları ters yüz ederek iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
İki adet lavaşı açın ve üzerine tavukları yerleştirin.
Tavukların üzerine patatesleri, turşuları, domatesleri ve marulları ekleyin. İsteğinize göre ketçap ve mayonez sıkın, ardından sarın.
Ve tavuk dürümünüz hazır.

Bu tavuk dürüm tarifi ile, evde dışarıdaki lezzetleri aratmayacak bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm aile üyeleri ve misafirleriniz tarafından beğenilecek. Tavukları özenle marine edip, taze sebzelerle harmanlayarak sunacağınız bu lezzetli dürümler, yemek saatlerinizi şölene dönüştürecek. Şimdi mutfakta yerinizi alın, bu harika tarifi deneyin ve lezzetli sonuçları tüm sevdiklerinizle paylaşın. Herkes bu dürümlerin hayranı olacak!

Editör: Haber Merkezi