Çikolatalı Tırtıl Kurabiye, hem pratik hem de ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. Bu tarif ile çocuklarınızı ve tüm sevdiklerinizi mutfağınıza çekebilirsiniz. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday.

Ağızda dağılan lezzet: Herkesin börekçiden aldığınızı zannedeceği Kol Böreği tarifi Ağızda dağılan lezzet: Herkesin börekçiden aldığınızı zannedeceği Kol Böreği tarifi

Mutfakta yeni bir maceraya hazır mısınız? Çikolatalı Tırtıl Kurabiye tarifi ile mutfakta küçük bir şölen yaratın. Bu kurabiyeler, hem göze hem damaklara hitap eden eşsiz bir tat sunuyor.

Damla çikolataların kıyır kıyır kurabiyelerle buluştuğu bu tarif, çay saatlerinizi lezzet şölenine çevirecek. Çocuklarınızın ve misafirlerinizin bayılacağı Çikolatalı Tırtıl Kurabiye ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Çikolatalı Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler

125 gram margarin oda ısısında yumuşamış
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
2-2 buçuk su bardağı kadar un
1 su bardağı pudra şekeri
2 buçuk yemek kaşığı kakao
Arası için
Nutella vb. 100 gram bitter veya sütlü çikolata

Yapılışı

İlk olarak margarin, yumurta, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri ve kakaoyu bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Tırtıl sıkma kalıbına aldığımız hamuru parmağımızla iterek şekil veriyoruz. (Tırtıl kalıp marketlerde bulabileceğiniz uygun fiyatlı bir kalıp.)
Kalıpla şekil verdiğimiz kurabiye hamurları 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra 2 kurabiyenin arasına çikolata sürüyoruz ve benmari usulu erittiğimiz 100 gramlık çikolataya uçlarını batırıyoruz. Ardından hindistan cevizi veya şekerlemelerle süslüyoruz.

Çikolatalı Tırtıl Kurabiye, çay saatlerinizin yeni gözdesi olmaya hazır. Bu lezzetli ve pratik tarifle, mutfakta geçireceğiniz zamanları daha keyifli hale getirebilirsiniz. Çocuklarınız ve misafirleriniz bu kurabiyelere bayılacak. Deneyin, paylaşın ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi