Kemalpaşa tatlısı, tatlı severlerin gönlünde taht kurmuş bir lezzet. Beyaz peynirin eşsiz aroması ve şerbetin tatlılığı ile birleşen bu tatlıyı evde yapmak hiç de zor değil. Tüm püf noktalarıyla hazırladığımız bu tarifle, siz de misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte adım adım Kemalpaşa tatlısı tarifi.

Geleneksel lezzetlerin en sevilenlerinden biri olan Kemalpaşa tatlısı, kolay yapımı ve muhteşem tadıyla dikkat çekiyor. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz Kemalpaşa tatlısı, tatlı saatlerinize yeni bir soluk getirecek. Şimdi, malzemelerinizi hazırlayın ve adım adım Kemalpaşa tatlısı tarifimizi uygulayın.

Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan Kemalpaşa tatlısı, şerbetli lezzeti ve beyaz peynirin enfes aromasıyla herkesin favorisi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, tatlı krizlerinize çözüm olacak. Tüm detaylarıyla hazırladığımız bu tarifle, siz de mükemmel bir Kemalpaşa tatlısı yapabilirsiniz. İşte adım adım Kemalpaşa tatlısı tarifi.

Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri:

250 gram tuzsuz ve taze beyaz peynir
2 adet orta boy oda sıcaklığında yumurta
4 yemek kaşığı irmik
1 silme tatlı kaşığı karbonat
5-6 damla taze sıkılmış limon suyu
3 su bardağı un

Şerbeti için:

650 gram toz şeker
800 ml su
1-2 damla limon suyu

Üzeri için:

4-5 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı:

Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi

Bir kasenin içinde 5-6 damla limon suyu ile karbonatı köpürene kadar karıştırın. 
Derin ve geniş bir karıştırma kabının içine beyaz peyniri, yumurtaları ve irmiği ekleyin. 
Limon suyu ve karbonat karışımını da kaba ilave edip tüm malzemeleri mikserle en az 6-7 dakika çırpın. 
Unu eklemeye başlayın ve çırpmaya devam edin. Hamurun kıvamı yoğun, ama ele yapışan bir seviyede olmalı. Bu sebeple elle yoğurmak yerine çırpmayı ya da bir spatulayla karıştırmayı tercih edebilirsiniz. 
Yuvarlak uçlu bir sıkma poşetine hamur harcının tamamını aktarın. 
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine poşetten ceviz büyüklüğünde hamur parçaları sıkın.
Bir kaşığın arkasıyla hamur parçalarının üzerini düzleyin. 
Kurabiyeleri 190 derecelik önden ısıtılmış fırına atarak hamurların üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlıyı tezgahta soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlamak için toz şekeri ve suyu derin bir tencereye alarak şeker eriyene kadar karıştırın. 
Orta ateşteki ocakta ara ara karıştırarak kaynatın. 
Kaynadıktan sonra altını kısın, limon suyunu da ilave edip bir dakika daha kaynatın. 
Pişen kurabiyelerin üzerine bir kürdanla delikler açın.
Hepsini şerbetin içine atın ve kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde şerbeti çekene kadar pişirin. 
Şerbetlenen kurabiyeleri servis tabağına alın ve soğuduğunda üzerlerine Hindistan cevizi rendesi serpiştirerek servis edin. 

Kemalpaşa tatlısı, evde kolayca yapabileceğiniz ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir tatlı. Tarifimizdeki adımları takip ederek, bu muhteşem lezzeti siz de mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. Beyaz peynirin eşsiz aroması ve şerbetin tatlılığı ile birleşen bu tatlı, tatlı krizlerinize harika bir çözüm olacak. Malzemelerinizi hazırlayın ve adım adım tarifimizi uygulayarak bu benzersiz tatlıyı deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi