Fransız mutfağının eşsiz tatlısı supangle, çikolata ile buluştuğunda ne olur? İşte karşınızda, çikolata tutkunları için mükemmel bir tatlı tarifi. Adım adım supangle yapımını keşfedin ve tatlı saatlerinizi renklendirin.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu bol çikolatalı supangle tarifi ile tatlı krizlerinizi anında dindirin. Çocuklarınız ve büyükler için ideal olan bu tarif, çikolatanın büyüleyici tadını sofralarınıza taşıyacak.

Çikolatanın büyüsüne kapılmaya hazır mısınız? Bu eşsiz supangle tarifi, tatlı anlarınıza lezzet katmak için burada. Bol çikolatalı ve yumuşacık bu supangle, çay saatlerinin ya da özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak.

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

Bu tarifle kahvaltılarınız şölene dönüşecek: Anne usulü Yumurtalı Ekmek tarifi Bu tarifle kahvaltılarınız şölene dönüşecek: Anne usulü Yumurtalı Ekmek tarifi

TARİF

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.

Supangle tarifimizle, çikolatanın en lezzetli halini keşfedin. Her bir malzeme bu tarifte bir araya gelerek tatlı bir şölen yaratıyor. Çikolatalı bu lezzet bombası, misafirleriniz ve aileniz tarafından çok beğenilecek ve sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tarif olacak. Tatlı yemekten vazgeçemeyenler için bol çikolatalı supangle, tatlı saatlerinizin yeni gözdesi olmaya aday. Şimdi bu kolay tarifi deneyin ve çikolatalı tatların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi