Evde kolayca yapabileceğiniz, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir tarifle karşınızdayız: Sarımsaklı ekmek! Bu tarifle, hem pratik hem de göz alıcı bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Adım adım anlatımıyla, nefis bir tatlı yapmanın keyfini çıkarın.

Klasik atıştırmalıklardan sıkıldınız mı? Sarımsaklı ekmek tarifi ile farklı ve enfes bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Kolay yapımı ve harika lezzetiyle bu tarif, mutfağınızda yeni bir favori olacak. Haydi, sarımsaklı ekmek yapımına başlayalım!

Lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, sarımsaklı ekmek tarifi tam size göre. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. İşte adım adım sarımsaklı ekmek yapımı!

Bu Sufle tarifine bayılacaksınız: Tahin ve Pekmezle hazırlanan enfes tarif Bu Sufle tarifine bayılacaksınız: Tahin ve Pekmezle hazırlanan enfes tarif

MALZEMELER

1 baget ekmek
Sürmek için:
2 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üstü için:

2 su bardağı rendelenmiş kaşar
4-5 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çimdik tuz
Karabiber, kekik ve biberiye

TARİF

Baget ekmeğini ortadan ikiye ayırın sonra tekrar yarıya kesin.
Zeytinyağı ve sütü karıştırın. Bir fırça yardımıyla ekmeklerin hamur olan taraflarına sürme işlemi gerçekleştirin.
Bir kaba tuz ve karabiberi alıp içine sarımsakları rendeleyip koyun. Ardından zeytinyağını ekleyin.
Maydanozları da ince ince kayıp üzerine koyun.
Arzu ettiğiniz kadarıyla biberiye ve kekik ekleyin. Ardından kaşar peynirini koyun.
Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine ekleyin.
Ekmekleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika kadar pişirin.
Daha sonra servis edin.

Sarımsaklı ekmek tarifimizle sofralarınıza yeni bir lezzet katmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hem pratik hem de göz alıcı olan bu tarif, her zaman elinizin altında olacak. Denediğinizde vazgeçilmeziniz haline gelecek bu tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya devam edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi