Çay saatlerinizi tatlandıracak olan Hindistan cevizi dolgulu kurabiye tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Bu kolay ve lezzetli tarif, kısa sürede hazırlanıp servis edilebilecek bir tatlı sunuyor.

Hindistan cevizi severlerin yeni favorisi olacak bu kurabiye tarifi, şerbetli ve dolgulu yapısıyla fark yaratıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, her lokmada tropikal lezzetler sunuyor.

Misafirlerinizi şaşırtacak ve çay saatlerinizi şenlendirecek Hindistan cevizi dolgulu şerbetli kurabiye, lezzetiyle olduğu kadar sunumuyla da göz dolduruyor. İşte adım adım hazırlanan bu eşsiz tarif...

HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı kakao

100 gram oda ısısında tereyağı

1 adet yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Pastanelere taş çıkartın: Nefis Alman Pastası tarifi Pastanelere taş çıkartın: Nefis Alman Pastası tarifi

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGU İÇİN

1 su bardağı Hindistan cevizi

3-4 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı pudra şekeri

ŞERBET İÇİN

1.5 çay bardağı toz şeker

1.5 çay bardağı su

SÜSLEMEK İÇİN

Toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Hindistan cevizli dolgu için Hindistan cevizi, krema ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Buzdolabına yerleştirip 10-15 dakika dinlendirin.

Sürenin sonunda dolgudan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe elinizde yuvarlayın ve yeniden buzdolabına yerleştirin.

Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ayrı bir yerde oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri, ayçiçeği yağı ve yumurtayı iyice karıştırın.

Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan 1 adet ceviz büyüklüğünde parça koparıp, elinizde açın.

Ortasına, 1 adet Hindistan cevizli dolgudan yerleştirin.

Poğaça yapar gibi elinizde yuvarlayın.

Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kurabiyeyi fırından alıp ılınmaya bırakın.

Ilınınca teker teker soğuk şerbete iyice batırıp çıkarın.

Servis tabağına yerleştirip Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Bu enfes ve şık Hindistan cevizi dolgulu şerbetli kurabiye tarifi ile tatlı anlarınıza tropikal bir dokunuş katın. Hem göze hem damağa hitap eden bu kurabiyeler, özel günlerinizde veya günlük çay saatlerinizde severek tüketeceğiniz tatlılar arasında yerini alacak. Şimdi bu lezzetli ve kolay tarifi deneyin, tatlı saatlerinizi bir adım öteye taşıyın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi