Yemek davetlerinde sunulabilecek en lezzetli tariflerden biri: Tavuklu pilav. Pilavın tavukla buluştuğu bu enfes tarif, neredeyse her yemeğin yanında mükemmel bir uyum sağlar. İşte adım adım tavuklu pilav tarifi.

Hem pratik hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız, tavuklu pilav tam size göre. Özellikle yemek davetlerinde göz dolduracak bu tarif, kolay yapımıyla da tercih sebebi. Tavuklu pilav yapımının tüm püf noktalarını keşfedin.

Aklınızı başınızdan alacak! Dört malzemeyle 15 dakikada Kakaolu Kek tarifi Aklınızı başınızdan alacak! Dört malzemeyle 15 dakikada Kakaolu Kek tarifi

Her yemeğin yanına yakışan ve her sofraya eşlik eden bir lezzet: Tavuklu pilav. Üstelik yapımı da son derece kolay. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bu tarifi hemen deneyin. İşte tavuklu pilav yapımı.

MALZEMELER

Yarım kilo haşlanmış ve didiklenmiş tavukgöğsü
2 bardak pirinç
3 kaşık tereyağı
1 bardak tavuk suyu
2 bardak kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Bir tencerede tereyağını eritin.
Pirinçleri ekleyin ve hafif kavurun.
Üzerine tavukları ekleyin.
Diğer malzemeleri de ekleyin ve kapağını kapatarak pişirin.
Suyunu çekince altını kapatın ve bir kağıt havlu koyarak demlendirin.

Tavuklu pilav tarifimizle yemek davetlerinize ve sofralarınıza lezzet katmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, her zaman elinizin altında olacak. Denediğinizde vazgeçilmeziniz haline gelecek bu lezzetle, her öğünde fark yaratın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi