Hazır turşulara alternatif arayanlar için harika bir tarif: Ev yapımı turşu. Kornişon salatalık, sirke ve baharatlarla kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli turşu, her yemeğin yanında servis edebileceğiniz bir şifa deposu.

Turşu sevenler için mükemmel bir tarifle karşınızdayız: Ev yapımı turşu. Bu tarifle, her öğünde yemeğinizin yanına ekleyebileceğiniz lezzetli ve sağlıklı bir turşu hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım yapımı.

Her yemeğin yanında servis edebileceğiniz, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tarif arıyorsanız, ev yapımı turşu tam size göre. Özellikle hazır turşu almaktan hoşlanmayanlar için ideal olan bu tarifle, sofralarınıza lezzet katın.

MALZEMELER

1 kilo kornişon salatalık
3 bardak sirke
3 kaşık kaya tuzu
3 kaşık şeker
6 diş sarımsak
1 kavanoz kaynamış su

Aklınızı başınızdan alacak! Dört malzemeyle 15 dakikada Kakaolu Kek tarifi Aklınızı başınızdan alacak! Dört malzemeyle 15 dakikada Kakaolu Kek tarifi

TARİF

Salatalıkları yıkayın ve sap kısımlarını kesin.
Kavanoza yerleştirin.
Üzerine sarımsakları koyun.
Sirke, şeker, tuz ekleyip karıştırın.
Kaynar suyu da dökün ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Kavanozu ters çevirerek güneş görmeyen bir alanda bir hafta kadar bekletin.

Ev yapımı turşu tarifimizle her yemeğin yanına lezzet katmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hem pratik hem de sağlıklı olan bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Denediğinizde vazgeçilmeziniz haline gelecek bu lezzetle, her öğünde tatlı bir dokunuş yapın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi