Dünyanın dört bir yanından lezzetlerin değerlendirildiği 'TasteAtlas' listesinde İzmir bombası, 14'üncü sırada yer aldı. Çıtır hamuru ve içindeki akışkan çikolatasıyla damakta lezzet patlaması yaşatan bu tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım İzmir bombası tarifi.

Çıtır çıtır bir şezzet: Hazır yufkadan Soğanlı Peynirli Börek tarifi Çıtır çıtır bir şezzet: Hazır yufkadan Soğanlı Peynirli Börek tarifi

Tatlı krizlerine çare arıyorsanız, İzmir bombası tam size göre. Gastronomi dünyasının en prestijli listelerinden biri olan 'TasteAtlas'ta 14'üncü sırada yer alan bu lezzet, çıtır hamuru ve akışkan çikolatasıyla damakları şenlendiriyor. İzmir bombası yapımını adım adım öğrenin.

Dünyanın en iyi 100 kurabiyesi arasında yer alan İzmir bombası, lezzetiyle herkesi büyülüyor. İnce yapılı çıtır hamuru ve akışkan çikolatasıyla kente özgü bu tatlıyı evde kolayca yapabilirsiniz. İzmir bombası tarifini adım adım keşfedin.

MALZEMELER

Hamuru için:

1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya

Dolgusu için:

Sürülebilir çikolata

TARİF

Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan (yumuşacık bir hamur) kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.

İzmir bombası tarifimizle tatlı krizlerinize çözüm bulabilir ve sofralarınıza eşsiz bir lezzet katabilirsiniz. Hem pratik hem de göz alıcı olan bu tarif, damaklarınızı şenlendirecek. Denediğinizde vazgeçilmeziniz haline gelecek bu lezzetle, tatlı saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi