Şerbetli irmik tatlısı, tatlı severler için mükemmel bir seçenek. Evinizde bu tatlıyı yaparak, lezzet dolu bir yolculuğa çıkın. Bu tarifle, her yudumda unutulmaz bir tat deneyimi sunabilirsiniz.

Kendi mutfaklarınızda mükemmel bir şerbetli irmik tatlısı yaratın! Bu rehberle adım adım, eşsiz lezzetlerin kapılarını aralayın ve tatlı saatlerinizi tatlı bir maceraya dönüştürün.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz şerbetli irmik tatlısı, sofralarınıza şıklık katacak. Bu detaylı tarif ile tatlı yapımını herkes için mümkün ve lezzetli hale getirin.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.
Servis Önerisi: Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Bu şerbetli irmik tatlısı tarifi ile tatlı saatlerinize muhteşem bir tat katın. Hem kolay hem de lezzetli bu tatlı, misafirlerinizi ve ailenizi tatlı bir mutlulukla şımartacak. Şerbetin ve irmiğin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Şimdi bu lezzetli tarifi deneyin ve herkesi tatlı bir şaşkınlığa davet edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi