Misafirleriniz için farklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayışındaysanız, mısır unlu poğaça mükemmel bir seçenek. Bu tarif, çay saatlerinizi daha da özel kılacak.

Mısır unu ile yapılan bu poğaça tarifi, lezzetli sonuçlarıyla sizi ve sevdiklerinizi etkileyecek. Yapımı kolay ve pratik bu tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Eğer yeni ve farklı bir poğaça tarifi arıyorsanız, mısır unlu poğaça tam size göre. Bu tarif ile mutfakta lezzetli anlar yaşayın ve misafirlerinize unutulmaz tatlar sunun.

Hamuru için;

Gerçek meyve tadında: Katkısız Limonlu Dondurma tarifi Gerçek meyve tadında: Katkısız Limonlu Dondurma tarifi

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;

100 gr beyaz peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı un ve son olarak 1 paket kabartma tozunu alalım.

Tüm malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştıralım. Hamur ele yapışmayan ancak yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek güzelce yoğuralım.

Toparladığımız hamuru tezgaha alalım ve bıçakla 4 eşit parçaya güzelce bölelim. Her bir parçayı elimizle rulo yaparak bezelere ayıralım.

Bezeleri yuvarlayalım ardından bezeleri bir miktar genişletelim. Genişletme işleminden sonra içerisine peynirli iç harcını ilave edelim. 

Hamuru kapattıktan sonra son bir şekil verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine hamurlarımızı yerleştirelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpelim.

Poğaçaların güzel kabarması için üzerine çizikler atalım ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda fırından çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Mısır unlu poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene dönüştürün. Bu kolay ve pratik tarif, hem zamanınızı verimli kullanmanıza yardımcı olacak hem de sofralarınıza lezzet katacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi