Deniz ürünlerinin en lezzetlisi: Kalamar Tava tarifi Deniz ürünlerinin en lezzetlisi: Kalamar Tava tarifi

Çıtır çıtır ve mis gibi kokan kurabiyeler için tam ölçülü ve kolay bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu basit adımlarla herkesin beğenisini kazanacak kurabiyeler yapabilirsiniz.

Evde geçirdiğiniz her anı tatlandıracak enfes kurabiye tarifimizle tanışın. Misafirleriniz ve aileniz bu kurabiyelere bayılacak.

Tam ölçülü ve garantili bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte, dışı çıtır içi yumuşacık kurabiyeler için ihtiyacınız olan her şey.

Tam Ölçülü En Kolay Kurabiye Tarifinin Sırları

Malzemeler:

Un - 2 su bardağı
Yumurta - 1 adet
Şeker - 1 su bardağı
Vanilya - 1 çay kaşığı
Tuz - yarım çay kaşığı
Kabartma tozu - 1 çay kaşığı
Tereyağı - 100 gr (eritilmiş)

Yapılışı:

Öncelikle fırını 180°C'ye ısıtın.
Derin bir kaba unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin. Karıştırın.
Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtayı, eritilmiş tereyağını ve vanilyayı ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Bu kurabiye tarifi kaç kişilik?

Tarif yaklaşık 15-20 kurabiye için geçerlidir.

Kurabiyeleri saklarken nelere dikkat etmeliyim?

Hava almayan bir kapta, oda sıcaklığında saklamanızı öneririz. Bu sayede kurabiyelerin tazeliği uzun süre korunur.

Çikolata parçacıklı kurabiye yapmak istiyorum, ne yapmalıyım?

Hamura ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılmış bitter çikolata ekleyebilirsiniz. Sonrasında yukarıdaki tarife göre pişirebilirsiniz.

Artık evde mükemmel kurabiyeler yapmanın sırlarını biliyorsunuz. Bu kolay ve leziz tarif ile çay saatlerinizi ve özel anlarınızı tatlandırabilirsiniz. Deneyin ve bu basit lezzeti evinizde herkesle paylaşın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi