Evde kol böreği yapmak sandığınızdan daha kolay. Bu leziz ve pratik tarif ile kol böreği yapmanın keyfini çıkarın.

Kol böreği, geleneksel Türk kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir. Siz de bu basit tarifle evde nefis börekler yapabilirsiniz.

El açması kol böreği yapmanın püf noktalarını öğrenerek, mutfakta gerçek bir ustalık sergileyin. İşte lezzet dolu bir kol böreği tarifi!

Kol Böreği Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

10 su bardağı un
3.5 su bardağı su
2.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya

İç harcı için;

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzeri için;

2 yumurta sarısı

Kol Böreği Tarifi

Öncelikle yoğurma kabına un, tuz, maya eklenir unun ortası havuz gibi açılarak su yavaş yavaş eklenerek hamur kulak memesi kıvamında yorulur.
11 adet bezeye ayrılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılarak araları yağlanır ve üst üste konur.
Bu şekilde 20-25 dk dinlendirilir.
Daha sonra ıspanaklar küçük küçük doğranır üzerine soğan (çiğ) sıvı yağ ve baharatlar eklenerek iç harcı harmanlanır.
Bekleyen yağlı hamur kenarlarından çekiştirilerek incecik açılır.
Kenarına iç harcı konularak kıvrım şeklinde sarılır.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
200′ derecede alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.

El açması kol böreği tarifimizi deneyerek mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu lezzetli börek, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Hem pratik hem de enfes olan bu börek, çay saatlerinizin yıldızı olacak. Şimdi mutfakta bu lezzeti yaratmanın zamanı! Afiyet olsun.