Limonlu kek, hem lezzeti hem de ferahlatıcı aroması ile herkesin favorisi. İşte size evde kolayca yapabileceğiniz, tadı damakta kalacak limonlu kek tarifi. Haydi mutfağa, bu lezzeti kaçırmayın!

Limonlu kek, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinize unutulmaz anlar yaşatacak bir tarif. Ferah limon aroması ve yumuşak dokusuyla bu kek, herkesin beğenisini kazanacak. İşte tarifimiz!

Limonlu kek tarifi ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edin. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu kek, limonun ferahlatıcı aroması ile sofralarınıza lezzet katacak. Adım adım yapılışı burada!

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
Bir çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı şeker
Bir adet limon
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu

TARİF

Çıtırtısı karşı komşudan duyulacak: Lezzetiyle meşhur Sarıyer Böreği tarifi Çıtırtısı karşı komşudan duyulacak: Lezzetiyle meşhur Sarıyer Böreği tarifi

Derin bir kabın yumurta ve şekeri alın. Mikser yardımıyla çırpın.
Limonu yıkayın.
Kabuklarını rendeleyin ve suyunu küçük bir kaba sıkın.
Şekerli yumurta karışımına sütü, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve vanilyayı ekleyerek malzemeleri mikser ile çırpın.
Şimdi kabın içine unu ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurunu hazır edin.
Kek hamurunu kek kalıbına aktarın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
Kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Limon kabuğu rendesi ile de süsleyebilirsiniz.

LİMONLU KEK TARİFİ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpmalısınız. Böylelikle kekiniz puf puf olacaktır.
Limonu rendelerken limon kabuğunun beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterin.

Editör: Haber Merkezi