Sarıyer Böreği, evde hazırlamak için son derece basit ve etkileyici bir tariftir. Kıymalı iç harcı ve çıtır yufkası ile her yudumda lezzet şöleni yaşayın!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Sarıyer Böreği, herkesin beğenisini toplayacak. Baklava yufkasının çıtır çıtır dokusu ile bu böreği mutlaka denemelisiniz!

Çıtır çıtır bir lezzet arayışındaysanız, Sarıyer Böreği tam size göre. Bu basit tarif ile baklava yufkasını kullanarak evinizde harikalar yaratabilirsiniz.

Sarıyer Böreği tarifi

Malzemeler: 

Bu tarifi deneyince başka tarif aramayacaksınız: Tadı damakta kalan Mücver tarifi Bu tarifi deneyince başka tarif aramayacaksınız: Tadı damakta kalan Mücver tarifi

20 yaprak baklavalık yufka
4 adet orta boy yumurta
4 su bardağı (800 ml) süt
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

400 gram az yağlı dana kıyma
2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı çam fıstığı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Sarıyer Böreği Yapılışı:

Tereyağını bir sos tavasında eritin ve kenara alıp soğumaya bırakın. 
İç harcı hazırlamak için zeytinyağını büyük bir tavaya aktarın ve ocakta ısıtın.
Isınan zeytinyağında kıymaları eze eze kavurmaya başlayın, topaklanmasını önleyin. 
1-2 dakika sonra soğanları da ilave edin ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte soteleyin. 
Kavrulan kıyma ve soğanların üzerine çam fıstığı ve kuş üzümünü de ilave edin.
Tuz ve baharat ilavesi yaptıktan sonra 2-3 dakika daha kavurun ve altını kapatın.
Dikdörtgen formundaki baklava yufkalarını havalandırarak dört tanesini üst üste dizin ve tezgaha alın.
Yumurtayı, sütü, tuzu ve erimiş tereyağını bir kabın içinde iyice çırpın.
Bir fırça yardımıyla en üstteki yufkanın üzerine bol miktarda yumurtalı sostan sürün. 
Kıymalı harcı yufkanın size yakın kenarına yaklaşık iki parmak kalınlığında olacak şekilde yerleştirin.
Bu kenardan başlayarak yufkaları rulo haline getirin. 
Dikdörtgen bir fırın tepsisine, rulo yaptığınız yufkanın üçte birini içe katlayarak yerleştirin. Şekil olarak yan yatmış bir “f” harfi gibi düşünebilirsiniz. 
Aynı işlemi dörder yufkayla dört kez daha tekrarlayın. Her bir parçayı, tepsideki parçanın devamı olarak yerleştirerek sarmal şeklinde bir börek dizilimi yapın. 
Sosun kalanını tepsiye gezdirerek dökün. 
Tepsiyi önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30-35 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilimleyerek sıcak servis edebilirsiniz.

Sarıyer Böreği, çıtır çıtır dokusu ve eşsiz lezzeti ile akşam yemeklerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Baklava yufkası kullanarak hazırlanan bu börek, evde hazırlamak için düşündüğünüzden çok daha kolay. Tarifi uygulayarak, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çıtır çıtır Sarıyer Böreği ile misafirlerinizi şımartın, onlara unutulmaz bir lezzet deneyimi sunun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi