İster işe giderken, ister okula, ev yapımı kıymalı börek her zaman iyi bir seçenektir. Pastane böreklerini kıskandıracak bu tarif, çıtır çıtır yapısıyla damağınızda unutulmaz izler bırakacak.

Evde lezzetli ve çıtır çıtır bir kıymalı börek yapmaya ne dersiniz? Pastane lezzetini evinize taşıyacak bu tarif, tüm aile bireyleri ve misafirleriniz tarafından çok sevilecek.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Pastaneden alınan böreklerin o benzersiz çıtırtısını evde de yaşamak mümkün. İşte adım adım kıymalı börek tarifiyle, pastane lezzetinde börekler yapabilirsiniz.

KIYMALI BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

BÖREK İÇİN:

3 adet yufka(tercihen taze günlük)

İÇ HARCI İÇİN:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 adet soğan(orta boy)
400 gram dana kıyma(az yağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
1çay bardağı su

SOSU İÇİN:
1adet yumurta
1çay bardağı ayçiçek yağı
1çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı(üzeri için ekstra olarak)

KIYMALI BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

İç harcı için küçük küçük küp halinde doğradığınız soğanı ayçiçek yağı ile tavada kısık ateşte pişirmeye başlayın.
2-3 dakika karıştırarak pişirdiğiniz soğanlara kıymayı ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin.
Kıyma iyice renk alınca, yaklaşık 5 dakika içinde, tüm baharatları, tuzunu ve şekeri ekleyin. Güzelce karıştırın. 2-3 dakika da bu şekilde kavurun.
Suyunu da ekleyin ve orta-kısık ateşe suyu çekene kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika içerisinde tüm suyu çekmiş olacaktır. Ardından soğuması için iç harcı ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
Bu sırada böreğin sosunu hazırlamak için yumurta, süt, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, yoğurt, tuz ve sirkeyi küçük bir karıştırma kabına alın. Çırpıcıyla tüm malzemeler birleşene dek karıştırın.
Yufkaları yarım ay olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklindeki bir yufkayı tezgaha alın. 3-4 yemek kaşığı sostan üzerine gezdirin. Yufkanın geniş tabanına da soğumuş olan kıymalı harçtan dizin.
Önce sağ ve sol kenarlarından 2-3 cm içeriye katlayın. Ardından geniş kenarından başlayarak tercihen çok gevşek olmayacak şekilde yufkayı rulo halinde sarmaya başlayın.
Önce sağ ve sol kenarlarından 2-3 cm içeriye katlayın. Ardından geniş kenarından başlayarak tercihen çok gevşek olmayacak şekilde yufkayı rulo halinde sarmaya başlayın.
Sarmış olduğunuz rulo yufkaya şekil vermek için kendi etrafında görselde olduğu gibi dolayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepisine hafifçe aralık bırakarak böreklerinizi yerleştirin. Kalan börek sosuna 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı ilave ederek karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin her yerine güzelce sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derece turbo/fanlı fırında kontrollü olarak 28-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.