Acılı ezme, kebapçılardan ilham alarak hazırlayabileceğiniz enfes bir mezedir. Domates ve biberlerin tatlı ve acı birleşimi ile yemeklerinize eşlik eden bu ezme, herkesin beğenisini kazanacak.

Bu kebapçı usulü acılı ezme tarifi ile sofralarınıza Akdeniz esintileri getirin. Domates, soğan, biber ve baharatların eşsiz birleşimini deneyimleyin ve misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunun.

Domateslerin sulu ve ekşili lezzetiyle harmanlanan acılı ezme tarifi, mezeler arasında fark yaratıyor. Bu tarifle, sevdiklerinizle beraber lezzet dolu anlar yaşayın ve her yemeğin yanında sunun.

DOMATES EZMESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet domates
1 adet soğan
2 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/4 demet maydanoz(kıyılmış)
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı isot(arzuya göre)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

DOMATES EZMESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Domates, yeşil biber, kırmızı kapya biber, soğan ve sarımsakları iri iri doğrayın ve rondoda çekin.

Püre haline gelen sebzeleri süzgeçten 10 dakika süzün.

Sebzeleri derin bir kaba alın ve üzerine biber ve domates salçasını ekleyin.

Tuz, karabiber, nane, isot, sumak, nar ekşisi, zeytinyağını da ekleyin ve karıştırın.

Son olarak kıyılmış maydanozu da ekleyin.

Domates ezmesini bir servis tabağına alın. Afiyet olsun!