Annelerin sihirli ellerinden çıkan elmalı kurabiye tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu lezzetli ve kolay tarifle, evinizde pastane kalitesinde kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve püf noktaları...

Elmalı kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmezi, misafirlerin favorisi! Bu kıyır kıyır, tarçınlı ve elmalı kurabiye tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır olun. Adım adım yapılışını sizler için açıklıyoruz.

Elmalı kurabiye yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay! Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifi, her lokmada sizi çocukluğunuza götürecek. İşte başlangıçtan servise kadar tüm detaylar...

ELMALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

125 gram margarin veya tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

3 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (4 su bardağı)

Elma harcı için;

3 adet elma

3 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tarçın

ELMALI KURABİYE NASIL YAPILIR?
Elmalı kurabiye hamuru için; un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım iyice karıştıktan sonra unu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.

Elmalı harcı için elmaları rendeleyelim. Şekeri de ilave edip ocağın altını açalım, elmalar suyunu salıp çekene kadar 5 dk. pişirelim ve ocağı kapatalım.

Daha sonra tarçını da ekleyip karıştıralım. Geniş bir kaba alarak soğuması için bekletelim.

Merdane yardımı ile hamuru açalım. Açtığımız hamurdan çay bardağı büyüklüğünde yuvarlaklar keselim. Dilerseniz aparatla ya da çay bardağı ile kesebilirsiniz. Eğer kurabiyelerinizi daha büyük yapmak isterseniz su bardağı ile de kesebilirsiniz.

Ortalarına elmalı harçtan koyup resimdeki gibi hamurun iki kenarını iç harç üzerinde birleştirerek kapatalım. Bu işleme hamur bitene kadar devam edelim.

Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine dizip 170-180 derecelik fırına atalım. Üzerleri pembeleşmeden fırından alalım. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Elmalı kurabiyelerimiz servise hazır.

ELMALI KURABİYE PÜF NOKTALARI
Kurabiye hamuru için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Unu kontrollü eklemekte fayda var. Unun cinsine ve markasına göre daha az veya daha fazla un eklemeniz gerekebilir.

Kurabiyelerinize kalıp yerine bardak ağzı ile de yuvarlak şekil verebilirsiniz.