Şekerpare, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biridir. Eğer evde pastane tadında şekerpare yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli bir tatlı hazırlamaya hazır olun!

Evde şekerpare yaparken pastane lezzetini yakalamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte sizler için özel olarak hazırladığımız, pastanelerdeki gibi lezzetli ve kolay şekerpare tarifi!

Şekerpare yapımının tüm inceliklerini ve püf noktalarını bu rehberde bulacaksınız. Pastane kalitesinde bir tatlı yapmak isteyen herkes için ideal bir başlangıç noktası. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!

TAM ÖLÇÜLÜ PASTANE ŞEKERPARESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2su bardağı irmik
1çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon

Üzeri için:
1adet yumurta sarısı
1çay kaşığı pekmez

TAM ÖLÇÜLÜ PASTANE ŞEKERPARESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Şerbeti için tencereye su ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları, tereyağı, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.

Azar azar unu ilave edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.

Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekli verin.

Oval şekli vermek için, ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın. Uçlarını hafif sivrilttiğinizde, oval şeklini alacaktır. Şekillendirdiğiniz tatlılarımızı pişirme kağıdı serili ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişirme kağıdını tepsiden alın. Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün.

1-2 saat tatlınızı dinlendirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.