Evde peynirli kır pidesi yaparak dışarıdaki lezzetleri aratmayan sonuçlar elde edebilirsiniz. İki çeşit peynirin muhteşem uyumu bu tarifte!

Evinizde misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet olan kır pidesi, peynirli ve çıtır bir seçenek olarak karşınızda. İşte yapımı için tüm detaylar.

Peynirli kır pidesi, özellikle peynir severler için vazgeçilmez bir alternatif. Bu tarifle evinizde taş fırın tadında pide yapabilirsiniz.

PEYNİRLİ KIR PİDESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

İçi için:

500 gramlor peyniri
1 kase beyaz peynir
1 çay kaşığı pul biber

PEYNİRLİ KIR PİDESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Peynirleri ve baharatı bir kap içerisinde güzelce karıştırın. Ilık su, süt, toz şeker ve mayayı bir kaba alın. Karıştırın.

Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.  Yarım saat mayalandırın.

Bezelere ayırın. Her bezeyi hafif unlu tezgahta uzunlamasına olacak şekilde açın. İçine hazırladığınız harçtan koyun.

Üzerini kapatıp fırın tepsisine aktarın. Dilerseniz üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz.En yüksek fırın ayarında 15 dakika kadar pişirin.

Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.