Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Mercimek köftesi, hem pratik yapımı hem de nefis tadıyla tam size göre! Bu tarifle, sevdiklerinize ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. İşte adım adım mercimek köftesi tarifi...

Türk mutfağının klasiklerinden biri olan mercimek köftesi, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Pratik yapımı ve nefis tadıyla, çay saatlerinde veya öğün aralarında bu tarifi deneyin. İşte detaylarıyla mercimek köftesi tarifi...

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bir tarif: mercimek köftesi! Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarif, sofralarınıza renk katacak. İşte adım adım mercimek köftesi yapımı ve püf noktaları...

MALZEMELER

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
½ demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
2adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
5adet taze soğan

TARİF

Kırmızı mercimeği bol suda yıkayın ve sıcak suda kaynatın.
Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ilave edin, mercimeği ocaktan alın.
Üzerine ince bulguru ekleyin.
Kapağı kapatılan tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle beraber 15 dakika bekletin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın.
Kuru soğanı kare halinde doğrayın ve tavaya aktarın. Doğranan soğanları 5 dakika kadar kavurun.
Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ilave edin.
Sonrasında soğanlı karışımı 3-4 dakika kavurun. Bulgurlu ve mercimekli harç şiştiğinde soğanlı harcı ilave edin.
Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış yeşillikleri ekleyin. Malzemeleri yoğurun. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin.

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik mercimek köfteleriniz servise hazır. Bu tarifle, sevdiklerinize ve misafirlerinize sağlıklı ve nefis bir atıştırmalık sunabilirsiniz.

Püf Noktaları

Mercimek ve Bulgur: Mercimekleri iyice pişirip bulgurla birlikte 30 dakika dinlendirmek, köfte harcının kıvamını mükemmel yapar.
Baharatlar: Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha baharatlı seviyorsanız, miktarını artırabilirsiniz.
Yeşillikler: Maydanoz ve taze soğanları ekledikten sonra fazla yoğurmamaya dikkat edin, tazeliklerini kaybetmesinler.

Lezzetli ve pratik mercimek köftesi tarifimizle, sevdiklerinize sağlıklı bir atıştırmalık sunabilirsiniz. Kolay yapımı ve nefis tadıyla herkesin favorisi olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!