Aniden gelen misafirler veya aile yemekleri için mükemmel bir seçenek olan tavuklu mantı, lezzetiyle herkesi etkileyecek. İşte, Tekirdağ usulü tavuklu mantı tarifi ve püf noktaları.

Tavuk eti ile yapılan ve Trakya yöresine özgü enfes bir lezzet olan tavuklu mantı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli bu yemeği evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Tavuklu mantı, özellikle Tekirdağ ve Edirne gibi Trakya bölgelerinde sıkça yapılan ve sevilen bir yemektir. Bu lezzetli ve pratik tarifiyle, siz de evinizde tavuklu mantı yapabilirsiniz.

TAVUKLU MANTI TARİFİ

MALZEMELER

Hamur için
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
1 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çimdik karabiber

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

HAZIRLANIŞI

İç harcı hazırlamakla başlayın. Tavukları ve soğanları minik minik şekilde doğrayın. Sarımsak ve baharatları da ekleyip yarım saat bekletin.
Hamuru hazırlamak için un, yumurta, tuzu karıştırın. Suyu da kontrollü ekleyerek yoğurun. Kıvamı biraz sert olmalı.
Hamuru bezeler haline getirdikten sonra küçük kareler oluşacak şekilde kesin, iç harcını koyup kapatın.
Kaynamış suya mantıları atıp 6-7 dakika pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosla servis edin.

Tavuklu mantı, Tekirdağ ve Edirne gibi Trakya bölgelerinin sevilen yemeklerinden biri olarak bilinir. Bu tarif ile evde kolayca yapabileceğiniz tavuklu mantı, hem lezzetli hem de doyurucu bir alternatif olacak. Geleneksel lezzetleri keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçim olan tavuklu mantı, damak tadınıza yeni bir tat katacak. Herkese afiyet olsun!