Misafirlerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla şaşırtmak istiyorsanız, bu mayasız ve peynirli poğaça tarifi tam size göre. Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor.

Acil durumlar için mükemmel bir çözüm olan mayasız peynirli poğaça, çabuk hazırlanan ve lezzetli bir atıştırmalık. İşte adım adım hazırlanışıyla peynirli poğaça tarifi.

Evinizde ani misafirler için hızlıca hazırlayabileceğiniz peynirli poğaça tarifi ile her zaman hazır olacaksınız. İşte lezzetli ve pratik poğaça tarifinin tüm detayları.

PRATİK POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı ölçüsünde 
1 su bardağı ölçüsünde rendelenmiş peynir
1 su bardağı ölçüsünde yoğurt 
Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu 
Tuz 
İsteğe bağlı olarak üzeri için çörekotu ya da susam 

PRATİK POĞAÇA TARİFİ

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

180°’de fırınınızı ısıtın. 
Bir karıştırma kabının içersine un ve kabartma tozunu ve ununuzu alıp karıştırın. 
Ayrı bir kabının içersinde sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı homojen kıvama gelene kadar çırpın. 
Yoğurtlu karışımınızı unlu karışımınıza ekleyerek, hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurunuza rendelenmiş olan peynirinizi ekleyin ve hamurunuz içersinde peynirin her yere eşit şekilde dağılmasına özen gösterin.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak el yardımı ile poğaça şeklini verin. 
Hazırlamış olduğunuz poğaçalarınızı yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 
İsteğe bağlı olarak poğaçalarınızın üzerine çörekotu ya da susam serpiştirin. 
Önceden ısıtmış olduğunuz fırında yaklaşık olarak 20 - 25 dakika boyunca pişirin.

Çatkapı gelen misafirler için ideal olan bu mayasız ve peynirli poğaça tarifi, hem hızlı hem de lezzetli bir çözüm sunuyor. Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinize enfes lezzetler sunabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu poğaça tarifi, her evde kolayca yapılabilecek ve misafirlerinizin parmaklarını yiyeceği bir atıştırmalık olacak. Herkese afiyet olsun!