Misafirlerinizi şaşırtacak yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmak ister misiniz? Pamuk gibi poğaça tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı şenlendirecek. İşte detaylı tarifimiz...

Poğaça sever misiniz? O zaman bu tarif tam size göre! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pamuk gibi poğaça tarifi ile lezzetli ve kabarık poğaçalar yapabilirsiniz. İçerisine kaşar peyniri ile zenginleştirdiğimiz bu tarif, favoriniz olacak.

Evde yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Pamuk gibi poğaça tarifi ile yumuşacık ve kabarık poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Adım adım yapılışı ve püf noktalarıyla işte karşınızda...

MALZEMELER

Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8 çay bardağı un
75 gr. oda sıcaklığında tereyağı

Arası için:

200 gram beyaz peynir

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1/2 çay bardağı susam ve çörek otu karışımı

TARİF

Minik bir tencere içine bir çay bardağı su, bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağı ocakta ılık olacak şekilde ısıtalım. Sıcak olmamasına lütfen dikkat edin. Sıcak olursa hamurunuz kabarmaz.
Ilık karışımı karıştırma kabına dökün. 2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp elinizle biraz yoğurun.
Tam bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağ ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur sakız gibi bir kıvama ulaşana kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun ve yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamur kabarınca, biraz karıştırıp ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın.
Hamurun havasını çıkarttıktan sonra elinizle parçalar koparın ve yuvarlayarak mutfak tezgahına alın. Yuvarladığınız bezeleri ellerinizle açarak ortasına peynir harcınızı yerleştirin ve bohça gibi katlayın.
Elleriniz arasında son kez yuvarladıktan sonra bir pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsi mayası için 30 dakika bekletin. Hamurlar iki kat kabarınca hamurunuz mayalanmıştır.
İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ekleyin ve güzelce çırpın.
Poğaçaların üzerine sürün. Daha sonra üzerine isterseniz susam, isterseniz çörek otu, isterseniz her ikisini serpin.
Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Bu pamuk gibi poğaça tarifi ile sofralarınıza lezzet ve yumuşaklık katabilirsiniz. Un, maya, süt ve kaşar peyniri gibi malzemelerle hazırlanan bu poğaçalar, herkesin beğenisini kazanacak. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın, emin olun ki herkes bu lezzete bayılacak! Afiyet olsun!