Turşu sevenler için mükemmel bir seçenek sunan kütür kütür salatalık turşusu tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. İşte basit malzemelerle yapılan bu harika tarif...

Evde lezzetli ve sağlıklı bir turşu yapmak istiyorsanız, işte size kütür kütür salatalık turşusu tarifi. İşte lezzet dolu bu turşunun yapılışı...

MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi? MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi?

Kendi salatalık turşunuzu evde yapmaya ne dersiniz? İşte kıtır kıtır bir lezzet olan salatalık turşusu yapımının tüm detayları...

KÜTÜR KÜTÜR SALATALIK TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

3 kilogram taze tarla salatalığı ya da kornişon salatalık (salatalıklar parmak kalınlığını geçmesin)
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı kadar nohut
Yaklaşık 8-9 su bardağı su
Yarım bağ maydanoz ya da dereotu
2 su bardağı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı iri tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu

TARİF

Salatalıkları ve maydanozu yıkadıktan sonra sarımsakları ayıklayalın.
Sonrasında 5 kg'lık bidon veya kavanozun içine salatalıkları sıkı bir şekilde doldurun.
Ara ara ayıklanan sarımsaklardan ve 4-5 adet nohutu serpiştirin.
Kavanozun yarısına gelince limon tuzunu da ilave edin ve salatalıkları yerleştirmeye devam edin.
Ara ara sarımsak ve nohutlardan serpiştirmeye devam edin. Kavanoz dolduğunda en üste maydanozları doğranmadan koyun.
Tuz, sirke ve suyu bir kapta karıştırın.
Kavanozu, ağzına kadar hazırlanan bu karışım ile doldurun ve hava almayacak şekilde kapağını kapatın.
Su, sirke ve tuzun eşit miktarda dağılması için kavanozu bir kaç kez çevirin.
Turşuyu güneş görmeyen bir yerde saklayın.
En az 15 gün beklettikten sonra tüketin.