Evde pratik ve lezzetli bir şeyler hazırlamak istediğinizde, tuzlu kurabiye mükemmel bir seçenektir. İşte herkesin kolayca yapabileceği tuzlu kurabiye tarifi...

Çay saatlerinizi zenginleştirecek, herkesin bayılacağı tuzlu kurabiyenin pratik tarifi burada. İşte malzemeler ve kolay yapılışı...

Tuzlu kurabiyenin kıyır kıyır yapısını ve lezzetini keşfetmek için size harika bir tarifimiz var. İşte adım adım tuzlu kurabiye hazırlama rehberi...

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.