Mayasız poğaça yapımı, başlangıç seviyesindeki ve deneyimli aşçılar için uygundur. İşte herkesin yapabileceği, lezzetli ve pratik mayasız poğaça tarifi...

Mutfakta pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar için mayasız poğaça ideal bir seçenek. İşte kolay adımlar ve püf noktaları ile hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi...

Mayasız poğaça, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilen, lezzetiyle herkesi mutlu eden bir tarif. İşte bu enfes poğaçaları yapmanız için gerekli malzemeler ve yapılışı...

Mayasız Kolay Poğaça Malzemeleri

Poğaça Hamuru için:

½ su bardağı sıvıyağ (100 ml)

½ su bardağı süt (100 ml)

50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

3,3 buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

İç Harcı için:

2/3 su bardağı (yaklaşık 150 gr) beyaz peynir veya lor peyniri

İsteğe göre maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

1 yemek kaşığı susam

Mayasız Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

Süt, sıvı yağ ve yumurtayı derin yoğurma kabına alalım. Ardından içerisine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını da ekleyelim ve iyice karıştıralım.

Unumuzu eleyelim ve elenen unun yarısı kaba ekleyin. Ardından tuz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Tahta kaşık veya spatula yardımıyla güzelce karıştıralım.

Hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekir. Harcınızı karıştırın ve ele yapışmayan hamur elde edene kalan diğer kalan unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde hamura ekleyeli

Hamurunuz ele yapışmayan kıvama elmiş olmalı.

Hamurunuzu öncelikle 4 eşit parçaya ardından her hamur parçasını 3 parçaya bölelim.

Elde ettiğiniz hamur sayısı 12 adet olmalı.

Hamurlarınızı eşit şekilde bölmenizin ardından eliniz ile güzelce yuvarlak şekil verelim.

Hamurlarınızı eliniz ile bastırarak düz şekil almasını sağlayalım.

Yuvarlak hamurların içerisine 1 tatlı kaşığı ufalanmış beyaz peynir ya da lor peyniri koyalım. (Dilerseniz maydanoz kıyıp peynir harcı içerisine koyabilirsiniz.) Peyniri koymanızın ardından hamurunuzu sağ ve sol tarafından tutup orta yerde birleştirelim. Hamurun güzelce kapandığından emin olalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Eğer yağlı kağıdınız yok ise tepsiyi güzelce yağlayalım.

Hamurun birleştirdiğiniz kısmı alt tarafta kalacak şekilde hamurları tepsiye dizelim.

1 yumurtayı sarısından ayıralım ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine güzelce sürelim.

Susam ve çörek otunu karıştırıp poğaçaların üzerine serpiştirelim. Dilerseniz susam ve çörek otunu ayrı ayrı serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika poğaçaları pişirelim.

Pişen poğaçaları fırından çıkararak 10 dakika dinlendirelim.

Mayasız poğaçalarınızı dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Dilerseniz soğuyan poğaçalarınızı buzlukta saklayarak muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun!