İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olup, evde yapılması düşündüğünüzden çok daha kolay. İşte size basit ve lezzetli bir tarif...

Kolay ve çatlamayan içli köfte yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte malzemeleri ve adım adım yapılışı...

Herkesin beğenerek yiyeceği, evde kolayca hazırlayabileceğiniz içli köfte tarifini sizler için hazırladık. İşte kolay içli köfte yapmanın tüm ayrıntıları...

KOLAY İÇLİ KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

4 su bardak ölçüsünde köftelik bulgur
1 su bardağı ölçüsünde irmik
1 tane yumurta
Yarım su bardağı ölçüsünde un
1 tatlı kaşığı ölçüsünde kimyon
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Tuz

İç harcı için;

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Yarım kilo kıyma
4 tane minik doğranmış soğan
Domates ve biber salçası
1 er yemek kaşığı ölçüsünde tuz
Kekik
Kimyon
Toz biber
Pul biber
Karabiber

ÇATLAMAYAN KOLAY İÇLİ KÖFTE TARİFİ YAPILIŞI

Köftelik bulgurların içerisine tuz, irmik, salça ve kimyon ekleyerek üzerine kaynar su dökün ve kabarmasını bekleyin.

Kabaran bu harcın içersine un ve yumurtanızı ekleyin.

Daha sonra karışımınızı yoğurmaya başlayın.

Yoğurduğunuz karışım katı ise su eklemesi yapıp yoğurma işleminize devam edin. Hamurunuzun sert ya da yumuşak olmaması içli köftenin hazırlanmasında önemli bir püf noktadır. Bu sebeple hamurunuzu çok iyi yoğurmanız gerekir.

İçi için ise kıymanızı kavurun soğanlarınızı ekleyerek kavurma işleminize devam edin.

Kıyma suyunu çekince sırasıyla salçayı ve baharatları ekleyip kapatın.

İç harcınızın soğuk olması da oldukça önemli. Bu yüzden oda sıcaklığında iç harcı soğutmaya bırakın.
Mandalina büyüklüğünde hamurunuzdan parçalar kopartarak, baş parmağınızla içersinde iki santim kalınlığında oyun.

Oval şeklinde verip iki tatlı kaşığı ölçüsünüde harç ekleyerek kapatın.

Bol kızgın yağ içersinde kızartın.

Dilerseniz üzerine yoğurt ve salçalı sos ile ikram edebilirsiniz.