Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, mis gibi tereyağlı ve peynir dolgulu poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Maya kullanmadan, adeta bir fırından çıkmış gibi nefis poğaçalar yapmanın sırlarını sizinle paylaşıyoruz.

Bu kıyır poğaça tarifi, süt ve tereyağının hamura kattığı olağanüstü dokusuyla dikkat çekiyor. Malzemeleri karıştırın, peynirli harcı ekleyin ve fırına verin; tüm aile bireyleri bu poğaçaları çok sevecek.

Kahvaltılarda ya da çay saatlerinde beğeni toplayacak bu mayasız poğaça tarifi, tereyağının lezzeti ve yumurta sarısının verdiği renk ile mükemmel. Şimdi bu tarifi deneyin ve tüm misafirlerinizden tam not alın!

MALZEMELER

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

İçi için:

1 kase ufalanmış beyaz peynir

Hamuru için:

Yarım bardak yağ
Yarım bardak süt
1 yumurta
50 gram tereyağı
3 bardak un
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Üzerine:

1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Hamur malzemelerini geniş bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan aldığınız parçaları içlerine peynir yerleştirerek dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Çörek otu ve susam serpin.
Sıcak fırında 180 derece 20 dakika kadar pişirin.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kıyır poğaça tarifi, herkesin bayılacağı lezzetler sunuyor. Maya kullanmadan, tereyağı, yoğurt ve peynir ile zenginleştirilmiş bu poğaçalar, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin yıldızı olacak. Deneyin ve bu kıyır kıyır lezzeti her lokmada hissedin!