Medovik pasta, yediden yetmişe herkesin seveceği tatlı tariflerinden biridir. Hafif tadıyla gönüllere taht kuran bu lezzeti tadan herkes bir dilim daha istiyor. Bol bal kullanılarak hazırlanan medovik pasta tarifi, basit pasta tarifleri arasında yer alıyor. Eğer hala denemediyseniz, mutlaka bu lezzeti deneyin. İşte detaylı medovik pasta tarifi...

Rus mutfağının enfes tatlısı Medovik pasta, kat kat görüntüsü ve lezzetiyle iştah kabartıyor. Oldukça sevilerek tüketilen bu pasta, bol bal kullanılarak hazırlanıyor. Medovik pasta tarifi, basit ve lezzetli tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Tüm detaylarıyla adım adım medovik pasta yapımını sizler için derledik. İşte tarif...

Medovik pasta, hafif tadıyla gönüllere taht kuran ve yediden yetmişe herkesin seveceği bir tatlıdır. Bol bal kullanılarak hazırlanan bu enfes pasta, Rus mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. İşte basit ve lezzetli medovik pasta tarifimiz...

MALZEMELER

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;

300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.
Kaplamak için;
1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

TARİF

Mersin'in damak çatlatan tatlısı: Lezzetiyle ün salmış Kerebiç Tatlısı tarifi Mersin'in damak çatlatan tatlısı: Lezzetiyle ün salmış Kerebiç Tatlısı tarifi

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

Medovik pasta, kat kat görüntüsü ve enfes tadıyla tatlı severlerin favorisi olmaya devam ediyor. Bol bal kullanılarak hazırlanan bu lezzetli pasta, yediden yetmişe herkesin seveceği bir tatlıdır. Basit yapımı ve hafif tadıyla gönüllere taht kuran medovik pasta tarifini mutlaka deneyin. Afiyet olsun! Bu ve benzeri güncel tarifler için sitemizi takip etmeye devam edin.

Editör: Haber Merkezi