Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Peki, bu lezzeti evde yaratmak ister misiniz? İşte çıtır çıtır ev yapımı lahmacun yapmanın püf noktalarıyla dolu harika bir rehber!

Sokak lezzetlerini evinize taşıyın! Çıtır çıtır lahmacunları evinizde yaparak, her öğünü bir bayrama çevirebilirsiniz. Malzemeler, tarif ve tüm püf noktaları burada!

Evde lahmacun yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Bu adım adım tarif ile evinizde çıtır çıtır, lezzetli lahmacunlar hazırlayabilir, tüm ailenizi ve misafirlerinizi memnun edebilirsiniz.

LAHMACUN TARİFİ

MALZEMELER:

Lahmacun hamuru için:

3 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kadar ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

LAHMACUN İÇİ İÇİN:

350 gram kıyma
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz

Lahmacun nasıl yapılır?

Lahmacun hamuru için suyu, süt, şeker ve instant mayayı yoğurma kabına ekleyin. Birkaç dakika bekletin.

Ardından tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun.

Hamur kıvamını bulunca üzerini sarın ve dinlendirin.

Diğer taraftan da iç harcını hazırlayın. Burada en önemli püf noktası lahmacun harcı biraz cıvık kıvamda olmalı.

Soğanları birkaç parçaya bölüp mutfak robotundan geçirin.

Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesi de robotta çekin.

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Soğan ve domatesi bir kaba alın.

Üzerine ince kıyılmış maydanoz, salçalar ve baharatları ekleyin.

Son olarak kıymayı ilave edip güzelce yoğurun.

Eğer harç cıvık kıvamda değilse bir miktar su ekleyebilirsiniz.

Düz bir zemine biraz un serpin ve hazırladığınız hamur parçalarını bir merdane yardımı ile açın.

Üzerine hazırladığınız Lahmacun harcını eşit şekilde yayın ve tepsiye alın.

Önceden 250 derecede ve fanlı ayarda ısıtılmış fırında lahmacunları pişirin.

Yaklaşık 10 dakika sonra lahmacununuz hazır!

Lahmacunları dilerseniz tavada da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.