Kahvaltıların ve beş çaylarının olmazsa olmazı pastane poğaçasını evde yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım pastane poğaçası yapımı ve püf noktaları, herkesin bayılacağı lezzetli ve yumuşacık poğaçalar için.

Evinizde pastane lezzetini yakalamak için mükemmel bir fırsat! Yumuşacık hamuru ve lezzetli iç harcı ile bu poğaça tarifi, tüm misafirlerinizi etkileyecek. İşte pastane poğaçası yapmanın tüm detayları.

Poğaça yapmanın pastanelerdeki sırlarını keşfedin! Bu tarif ile evinizde pastane kalitesinde poğaçalar yapabileceksiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, kahvaltı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek.

PASTANE POĞAÇASI

MALZEMELER

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket yaş maya

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Aldığı kadar un

İç harcı için beyaz peynir veya isteğe bağlı malzemeler

TARİF

Bir kabın içerisinde süt, yağ, yoğurt, tuz ve şeker eklenerek yaş maya ilave edilerek karıştırılır.

Un yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışmayan kıvama gelmesi sağlanır.

Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 30 dakika dinlendirmeye bırakılır.

Mayısalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak iç harcı konulur ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.

 Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırın için üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır. Pişen poğaçalar servis edebilirsiniz. 

Pastanelerdeki poğaçaların lezzetini evinizde de yakalamak mümkün! Yumuşacık hamuru ve lezzetli iç harcı ile bu pastane poğaça tarifi, kahvaltılarınızı ve beş çaylarınızı zenginleştirecek. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz poğaçalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun!