Yumuşacık ve nefis bir poğaça tarifiyle karşınızdayız: Kuru mayalı puf poğaça. Kolay yapımı ve enfes lezzetiyle çay sohbetlerinizi şenlendirecek bu tarif, kısa sürede hazırlanabiliyor. İşte adım adım puf poğaça yapımı.

Çay ve kahve saatleriniz için mükemmel bir atıştırmalık: Kuru mayalı puf poğaça. Bu tarifle, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar hazırlayabilir, misafirlerinize harika bir ikramda bulunabilirsiniz. Tarifi hemen keşfedin!

Evde kolayca yapabileceğiniz yumuşacık ve lezzetli bir poğaça tarifi arıyorsanız, kuru mayalı puf poğaça tam size göre. Pratik yapımı ve enfes tadıyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka deneyin.

MALZEMELER

1 bardak ılık su
1 bardak yağ
1 bardak ılık süt
2 kaşık yoğurt
6 bardak un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Yap buzluğa at, istediğin zaman ye: Lezzetiyle baş döndüren Peynirli Muska Böreği tarifi Yap buzluğa at, istediğin zaman ye: Lezzetiyle baş döndüren Peynirli Muska Böreği tarifi

Üzerine:

1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu ve susam

TARİF

Tüm sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın.
Yoğurt ve yağ da ekleyin ve karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alarak elinizle şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpin.
Sıcak fırında 180 derecede yarım saat kadar pişirin.

Kuru mayalı puf poğaça tarifimizle çay ve kahve saatlerinize lezzet katmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hem pratik hem de yumuşacık olan bu tarif, her zaman elinizin altında olacak. Denediğinizde vazgeçilmeziniz haline gelecek bu poğaçalarla, sohbetlerinizi daha keyifli hale getirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi