Pratik ve doyurucu bir salata arayışındaysanız, patatesli semizotu salatası tam size göre! Kolay malzemelerle hazırlanan bu tarif, sofralarınızı zenginleştirecek.

Sağlıklı bir öğün alternatifi arayanlar için patatesli semizotu salatası ideal bir tarif. Hem pratik hem de lezzetli bu salata ile yemeklerinizi taçlandırın.

Yemek sonrası hafif bir şeyler arzu ediyorsanız, patatesli semizotu salatası mükemmel bir seçim. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu salata tarifi, tatmin edici ve sağlıklı bir seçenektir.

Patatesli Semizotu Salatası Tarifi

Malzemeler

4 adet patates
1 adet havuç
1 demet semizotu
Çeyrek demet dereotu
8 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı hardal, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz (patates haşlamak için)

Patatesli Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Ağızda dağılan pratik kurabiyeler: Pudra şekerli Un Kurabiyesi tarifi Ağızda dağılan pratik kurabiyeler: Pudra şekerli Un Kurabiyesi tarifi

Öncelikle kabuklarını soyduğumuz patatesleri küpler halinde doğrayalım. Bu aşamada çok küçük doğrarsanız haşlarken parçalanır.

Ardından uygun bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su dolduralım. Tuzunu da ekledikten sonra patateslerimizi yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.  Sonrasında Çatalla kontrol ettiğimiz ve haşlanan patatesleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim. Devamında Semizotunu güzelce yıkayıp kurutalım. Bu aşamada sebze kurutucunuz yoksa kağıt havlu ile de kurutabilirsiniz. Semizotlarını da ince ince doğrayalım ve bir kenara alalım. Dereotunu da ince ince doğrayalım. Ardından havucun kabuğunu soyalım ve rendeleyelim. Daha sonra  uygun bir kaseye yoğurt, hardal ve tuzu alarak güzelce çırpalım. Hazırladığımız sosun içerisine patatesleri, semizotlarını, dereotunu ve havucu alarak güzelce karıştıralım. Ardından patatesli semizotu salatamızı  uygun bir kaseye alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Patatesli Semizotu Salatası Tarifi: Püf Noktaları

Tarifinize dilerseniz maydanoz, kornişon turşu, haşlanan mısır gibi farklı malzemeler  ekleyebilirsiniz. Sosunu hazırlarken damak tadınıza göre mayonez ekleyebilirsiniz.

Patatesli Semizotu Salatası, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunarak sofralarınızı şenlendiriyor. Bu tarif, sağlıklı ve hızlı bir öğün arayanlar için ideal. Yapımı kolay ve lezzetiyle unutulmaz olan bu salata, tüm aile bireylerinin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi