Evde pastane açması yaparak kahvaltılarınıza lezzet katın! Yumuşacık ve lezzetli açma tarifiyle herkesi etkilemeye hazır olun.

Pastaneden alınmış gibi yumuşacık ve lezzetli açmalar artık evde de mümkün. İşte adım adım pastane usulü açma tarifi.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, pastane tadında açma yapımı için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Kolay ve lezzetli açma tarifiyle tanışın.

Şerbetin ve İrmiğin muhteşem uyumu: Kısa sürede hazırlanan Hira Tatlısı tarifi Şerbetin ve İrmiğin muhteşem uyumu: Kısa sürede hazırlanan Hira Tatlısı tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
3\4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet yumurta
7 su bardağı un
50 gram tereyağı

TARİF

Derin bir kaba, şeker ve mayayı koyup üzerine ılık su ekleyerek karıştırıyoruz.
Sıvı yağ, bir bütün yumurta ve bir yumurta akı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Yoğurarak, hamur kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeye bir çay kaşığı kadar tereyağ koyarak yoğuruyoruz.
Bezeleri çay tabağı boyutunda açıp, rulo şeklinde sarıyoruz ve elimizle şerit halinde yuvarlayarak 20 cm kadar uzatıyoruz.
İki adet uzun ruloyu bir birine dolayarak açma şekli veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu tarifle, evde pastane kalitesinde açmalar yapabilirsiniz. Yumuşacık, tel tel ayrılan ve ağızda dağılan bu açmalar, kahvaltılarınızın yıldızı olacak. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarif, tüm ailenizin favorisi olacak. Şimdi deneyin ve evde pastane lezzetini keşfedin!

Editör: Haber Merkezi