Lezzetli ve pratik: Bisküvili Pasta nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik: Bisküvili Pasta nasıl yapılır?

Evde pastane açması yapmak, sabah kahvaltılarınıza tatlı bir dokunuş katmanın en lezzetli yoludur. Bu kolay ve pratik tarif sayesinde, kısa sürede ailenize ve sevdiklerinize pastane lezzetinde açmalar sunabilirsiniz.

Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek pastane açması tarifi, herkesin beğenisini kazanacak. Bu adım adım rehber ile evde pastane tadında açmalar hazırlayarak, kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Yumuşacık ve tel tel ayrılan pastane açması, evde yapımıyla da misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir kahvaltılık seçeneği sunuyor. Bu tarifle, pastane lezzetlerini evinize taşıyın ve kahvaltılarınızı tatlandırın.

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
3\4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet yumurta
7 su bardağı un
50 gram tereyağı

TARİF

Derin bir kaba, şeker ve mayayı koyup üzerine ılık su ekleyerek karıştırıyoruz.
Sıvı yağ, bir bütün yumurta ve bir yumurta akı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Yoğurarak, hamur kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeye bir çay kaşığı kadar tereyağ koyarak yoğuruyoruz.
Bezeleri çay tabağı boyutunda açıp, rulo şeklinde sarıyoruz ve elimizle şerit halinde yuvarlayarak 20 cm kadar uzatıyoruz.
İki adet uzun ruloyu bir birine dolayarak açma şekli veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Editör: Haber Merkezi