Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Kurabiye yapmanın en güzel yanı, evi mis gibi kokularla doldurmasıdır. Ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi ile çay saatleriniz artık daha keyifli. En pratik ve lezzetli tarifimizle tanışın.

Kıyır kıyır un kurabiyesi, hem pratik yapılışı hem de uzun süre dayanabilmesiyle bilinir. Bu tarifimizle, pastaneleri aratmayacak un kurabiyeleri yapabileceksiniz. İşte ağızda dağılan un kurabiyesi için gerekenler...

Un kurabiyesi yapmak, lezzetli ve pratik tatlı arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek. Pastane tadında, ağızda dağılan un kurabiyesini evinizde yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada. Hadi başlayalım!

UN KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Evde ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi yapmanın keyfini çıkardınız. Bu tarifle, kıyır kıyır ve lezzetli kurabiyeler yapmanın ne kadar kolay olduğunu gördünüz. Artık bu tarif sayesinde, her an elinizin altında lezzetli bir atıştırmalık olacak. Kurabiyelerinizi kahve ya da çayla birlikte sevdiklerinizle paylaşın ve bu özel anların tadını çıkarın. Afiyet olsun!