Kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin olmazsa olmazı poğaçalar, herkesin favorisi. Ancak evde yaparken bazen istediğimiz yumuşaklığı ve kabarıklığı yakalayamayabiliyoruz. Sizlere, garantili kabarık ve yumuşacık poğaçalar yapmanın sırlarını sunuyoruz.

Evde yapılan poğaçaların yerini hiçbir şey tutmaz. Peki ama puf puf kabaran ve her ısırıkta mutluluk veren poğaçalar yapmanın sırrı nedir? Bu tarifimizde, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek yumuşacık poğaçalar yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.

Kendinizi ve sevdiklerinizi ev yapımı lezzetlerle şımartmak istiyorsanız, bu poğaça tarifi tam size göre. Yumuşacık, puf puf kabaran ve tadı damağınızda kalacak poğaçalar yapmanın tüm detaylarını adım adım anlatıyoruz.

KABARAN POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

Ev yapımı poğaçalar, hem kahvaltılarınıza hem de çay saatlerinize eşsiz bir tat katıyor. Yumuşacık, kabarık ve lezzetli poğaçalar yapmanın sırlarını sizlerle paylaştık. Artık siz de bu tarifi deneyerek, evinizde poğaça yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Deneyen herkesin bayıldığı bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!