Evde haşhaşlı çörek yapmanın pratik yollarını mı arıyorsunuz? İşte, kahvaltılarınızı baştan yaratacak, lezzetli ve kolay haşhaşlı çörek tarifi!

Kahvaltıda bir değişiklik yapmak isteyenler için haşhaşlı çörek tarifi burada! Tam ölçülü malzemeleri ve adım adım yapılışı ile mükemmel sonuçlar almanız için her şey düşünüldü.

Pazar kahvaltılarını şenlendirecek haşhaşlı çörek tarifi! Bu tarif, ailenizi ve misafirlerinizi etkilemenin en kolay yolunu sunuyor. Hem pratik hem lezzetli bu çörekler, sofralarınızın baş tacı olacak.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
2,5 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 7 su bardağı kadar un

İç harcı için;

250 gram haşhaş ezmesi
Yarım su bardağı toz şeker
150 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ (yağı kıvamına göre kontrollü ekleyin çok akışkan olmasın)

Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?

Hamuru için; un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edilerek 45 dakika üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için; eritilmiş tereyağı, toz şeker ve haşhaş ezmesi iyice karıştırılarak kontrollü kıvamını ayarlayarak sıvı yağ eklenir.
Mayalanan hamur dört eşit parçaya bölünerek hafif unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde dört parça hamur da açılıp kenara alınır.
Açtığımız hamurlardan bir katına iç harcı eklenip iyice her yerine yayılıp diğer açtığımız hamur da üzerine kapatılıp tekrar iç harcı eklenerek diğer açtığımız bezeler de aynı şekilde iç harcı eklenerek üst üste koyulur.
Ortadan önce dörde bölünüp ince uzun şeritler halinde kesilir ve her ince uzunca kestiğimiz hamurun iki ucu da farklı yönlere çevirilerek döndürülüp, kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Kestiğimiz diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanıp tepsiye yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 derece gırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Püf noktası

Çayın en iyi arkadaşı: Dakikalar içinde kıyır kıyır Tuzlu Kurabiye tarifi Çayın en iyi arkadaşı: Dakikalar içinde kıyır kıyır Tuzlu Kurabiye tarifi

Hamurun iç harcı eklenerek tüm katlar hazırlandığında bıçakla kesilmeden önce hamur bütünken kenarlardan çekiştirilerek incelterek açalım mutlaka ki çöreğimiz pişerken kalın olmasın.

Bu haşhaşlı çörek tarifi ile kahvaltılarınız artık daha renkli ve lezzetli geçecek. Hem yapımı pratik hem de sonuçları mükemmel olan bu çörek, tüm ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. İster sıcak ister soğuk, yanında bir bardak çay veya kahve ile harika giden haşhaşlı çörekler, her daim kahvaltı sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Şimdi bu tarifi deneyin, kahvaltılarınıza lezzet katın!

Editör: Haber Merkezi