İncirli kek, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir alternatif olabilir. Bu tarifte kullanılan ceviz ve kuru incirler, kekinize zengin bir tat ve dokunuş katacak. Hazırlaması kolay olan bu keki denemeye hazır mısınız?

Farklı ve lezzetli kek tarifleri denemeyi seviyorsanız, incirli kek tam size göre! Hem incir hem de cevizle zenginleşen bu tarif, misafirlerinizi şaşırtacak harika bir seçenek. Üstelik hazırlaması da oldukça kolay! İşte, yalnızca birkaç dakikada hazırlayabileceğiniz nefis incirli kek tarifi.

İncirli Kek İçin Gerekli Malzemeler

Kek Malzemeleri:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
6 adet kuru incir (ılık suda bekletilmiş ve küp küp doğranmış)
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un

Kreması İçin:

4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket toz krem şanti

Şerbeti İçin:

1 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kahve (tercihen Türk kahvesi)

İncirli Kek Yapılışı

MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

İncirleri ılık suda yaklaşık 1 saat bekleterek yumuşatın. Yumuşayan incirleri küçük küpler halinde doğrayın.

Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, ceviz ve doğranmış incirleri ekleyin. Ardından unu ekleyerek homojen bir karışım elde edin.

Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Kekin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin, kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Bir kapta su, şeker ve kahveyi karıştırarak şerbeti hazırlayın. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, hazırladığınız şerbeti kekin üzerine dökün.

Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kremanın altını kapatın ve içine toz krem şantiyi ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız kremayı, sıcak haldeyken şerbetle ıslatılmış kekin üzerine dökün. Kremanın kekin üzerine yayılmasını sağlayın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyarak tamamen soğumasını bekleyin.

Servis Önerisi

İncirli kekinizi buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Üzerini ceviz veya taze incir dilimleriyle süsleyerek görsel bir şölen yaratabilirsiniz.