İspanyol mutfağının vazgeçilmez tatlılarından Malaga pasta, muz ve çikolatalı lezzetiyle bilinir. Bu tarif, evde Malaga pasta yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşacak. İşte lezzetli ve pratik Malaga pasta tarifi.

İspanya'nın Malaga şehrinden adını alan bu nefis pasta, son yıllarda dünyanın dört bir yanında popüler hale geldi. Hem muzun hem de çikolatanın harika uyumunu sunan Malaga pasta, ünlü restoranların menülerinde bile kendine yer buluyor. Siz de bu pratik tarifle evinizde Malaga pasta hazırlayabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İşte detaylı tarifimiz!

Malaga Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Kek Malzemeleri:

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Krema Malzemeleri:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gram beyaz çikolata

Çikolata Sosu Malzemeleri:

1 paket krema
200 gram çikolata

Diğer Malzemeler:

10 adet muz
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)

Malaga Pasta Yapılışı

Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış cam fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kek piştikten sonra, sıcak keke sütü dökerek yumuşatın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve tereyağı ile beyaz çikolatayı ekleyip karıştırarak kremayı hazır hale getirin.

Kremayı bir tavaya alın ve ısıtın. İçine doğranmış çikolataları ekleyerek eritin ve pürüzsüz bir sos elde edin.

Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız pastacı kremasını yayın. Üzerine muzları aralıklı olarak dizin. Son olarak çikolata sosunu muzların ve kremanın üzerine dökün.

Pastayı buzdolabına koyarak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Fincandan lezzet fışkırıyor: Pratik Fincan Tatlısı tarifi Fincandan lezzet fışkırıyor: Pratik Fincan Tatlısı tarifi

Afiyet Olsun!

Bu nefis Malaga pasta tarifi ile misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tatlıyı çay saatlerinde veya özel günlerinizde keyifle ikram edebilirsiniz.