Pişmaniye, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Peki, bu lezzeti evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte size kolay bir tarif!

Pişmaniye yemek için her canınız çektiğinde İzmit'e gitmenize gerek yok! Aşağıda verdiğimiz tarifi uygulayarak evinizde kolayca pişmaniye yapabilirsiniz. Aniden gelen tatlı krizlerinizi bu tarifle atlatabilir veya misafirlerinize nefis ev yapımı pişmaniyeler ikram edebilirsiniz.

Pişmaniye İçin Gerekli Malzemeler

2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu

Pişmaniye Yapılışı

Bir tavaya 2 su bardağı unu koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkıp hafif rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Unu kavurduktan sonra ocaktan alın ve geniş bir tepsiye sererek soğumaya bırakın.

Başka bir tavada şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Karışım kaynamaya başladıktan sonra içine limon tuzunu ekleyin ve şurup kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.

Hazırladığınız şekerli karışımı kavurduğunuz unun üzerine dökün. Şekerli karışım soğudukça katılaşacaktır, bu aşamada karışımı bir halka oluşturacak şekilde unun içinde döndürün.

Hamuru sekiz şekline getirip, sürekli olarak katlayın. Bu işlemi yaparak hamurun ince ipliksi bir yapıya dönüşmesini sağlayın. Pişmaniyenin ince tel tel yapısını elde etmek için bu işlemi tekrarlamanız önemlidir.

Misafirlerinizden tam not alacaksınız! Sofralarınızı tatlandıracak İncirli Kek tarifi Misafirlerinizden tam not alacaksınız! Sofralarınızı tatlandıracak İncirli Kek tarifi

Son aşamada, pişmaniyenin üzerinde kalan fazla unu silkeleyerek temizleyin ve tatlınızı hazırlayın.

Artık ev yapımı pişmaniyeniz hazır! Bu nefis tatlıyı afiyetle yiyebilir ya da misafirlerinize sunarak onları şaşırtabilirsiniz.