Patates kroket, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olup, evde de rahatlıkla yapılabilir. İşte patates kroket yapmanın püf noktalarını içeren detaylı tarifimiz.

Canınız fast food çektiğinde imdadınıza yetişecek mükemmel bir tarif: Patates kroket. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi, kısa sürede hazırlayarak tek başına ya da farklı soslarla servis edebilirsiniz. Patates kroket, mutfağınızda her zaman bulabileceğiniz malzemelerle yapılabilir ve herkesin beğeneceği bir atıştırmalık olarak sofralarınıza lezzet katacak.

Patates Kroket İçin Gerekli Malzemeler

4 adet patates
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurtanın beyazı

Patates Kroket Yapılışı

Patatesleri iyice haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra bir çatal ya da ezici yardımıyla püre haline getirin. İçine tereyağı ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırın.

Püre haline getirdiğiniz patateslere nişasta, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Karışım homojen bir kıvam aldığında sıkma torbasına koyun.

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Sıkma torbasındaki patates püresini streç film kaplı bir zemine ince uzun şeritler şeklinde sıkın. Bu şekilde hazırladığınız patates şeritlerini buzlukta yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Bir kasenin içine un, bir diğerine galeta unu ve son kasenin içine yumurta beyazlarını koyun. Dinlendirdiğiniz patates şeritlerini önce una, ardından yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.

Hazırladığınız kroketleri kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran kroketleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

Patates kroketlerinizi sıcak servis edin. Yanında ketçap, mayonez ya da sevdiğiniz diğer soslarla birlikte sunabilirsiniz. Bu lezzetli atıştırmalık, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak!