MALZEMELER

3 adet yufka

Arasına sürmek için:

3 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmayacak)

1 yemek kaşığı sirke

Deniz ürünlerinin en lezzetlisi: Kalamar Tava tarifi Deniz ürünlerinin en lezzetlisi: Kalamar Tava tarifi

1 su bardağı sıvı yağ

İçi için:

1 kase kaşar

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

İsteğe göre çörek otu veya susam

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet kaşarlı çıtır börek tarifi için öncelikle kaşar peynirimizi rendeleyip kenara alalım. Bir kasenin içinde unu, sirkeyi, sıvıyağı alıp güzelce karıştıralım. Şimdi ise yufkamızı tezgaha serelim. Yufkanın yarısına unlu ve sirkeli karışımını yumurta fırçası yardımı ile sürelim. Yufkanın diğer yarısını da üzerine örtelim. Şimdi tekrar sosumuzdan yufkanın üzerine sürelim. Yarım ay şeklinde olan yufkamızı 6 eşit parçaya bölelim. Geniş kısımlarına kaşar peyniri rendesinden koyalım. Aynı sigara böreği sarar gibi böreğimizi kenarlardan içeri katlayıp saralım.

BU BÖREĞİ DENEYEN TİRYAKİSİ OLUYOR

Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır ve hepsi bitince yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpelim. Önceden ısınmış 180 derecelik fırına böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreklerimizi fırından çıkaralım. Sıcak sıcak bir şekilde kaşar peynirler donmadan servis edelim.

Editör: Haber Merkezi