Misafirleriniz için yeni ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, tereyağı ve sirke ile zenginleştirilmiş tuzlu kurabiye tarifimiz tam size göre! Kıyır kıyır yapısıyla herkesin beğenisini toplayacak.

Evde lezzetli bir çay saati düzenlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte size adım adım kıyır kıyır tuzlu kurabiye yapımı! Bu tarif ile sofralarınıza yeni bir lezzet katın.

Çay saatleriniz için enfes bir alternatif arıyorsanız, bu kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Tereyağının zengin lezzeti ve sirkenin ekstra dokunuşu ile bu kurabiyeler, her lokmada damak çatlatıyor.

MALZEMELER

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1/2 kahve fincanı sirke
1,4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

1adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp doğrayıp bir kase içerisine alın. Üzerine sıvı yağı, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş sıvı karışımının üzerine ekleyerek yedirin. Kabartma tozunu ilave edin. Unun kalan kısmını eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurunuz dilediğiniz kıvama ulaştığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Önce hafifçe yuvarlayıp ardından 8-9 cm rulolar haline getirin.
Rulo halindeki hamurları kenarlarından tutup çaprazlama olarak birleştirin ve kurdele biçimini verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Susam ve çörek otunu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirin ve ardından servis edin. Dilerseniz soğuduktan sonra kavanozda veya hava almayan saklama kabında muhafaza edin.

Bu kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi ve misafirlerinizi şenlendirin. Pratik yapımı ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bu kurabiyeleri mutlaka deneyin. Tereyağı ve sirkenin kattığı lezzet ile unutulmaz bir tat sunan bu tarif, evinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!