Kim sokak lezzetlerinin sadece dışarıda yenilebileceğini söyledi? İşte, evde ıslak hamburger yapmanın püf noktaları!

Islak hamburger tarifi merak ediliyor. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan çeşit çeşit hamburger tarifleri yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de ıslak hamburger oldu. Dışarıda severek tüketilen ıslak hamburger evde de kolaylıkla yapılabiliyor. Peki, ıslak hamburger nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Islak hamburger tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Görüntüsüyle iştah kabartan ıslak hamburgeri yediden yetmişe herkes severek tüketiyor. En sevilen sokak lezzetleri arasında yer alan ıslak hamburger bol sosu ve yumuşacık ekmeğiyle gönüllere taht kuruyor. İşte yedikçe yediren ıslak hamburger tarifi ve malzeme listesi...

ISLAK HAMBURGER TARİFİ

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

MALZEMELER

Hamburger İçin:
400 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan (robotta çekilmiş)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
6 adet hamburger ekmeği

Sosu için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1,5 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (silme)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker (arzuya göre)

TARİF

Hamburger köftesi için karıştırma kabında 400 gr orta yağlı dana kıyma, 1 adet robottan geçirilmiş soğan, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberle birlikte iyice yoğurun. Üzerini kapatıp köfte harcını yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen köfte harcından eşit parçalar alıp hamburger ekmeğinizin büyüküğünde köfteler hazırlayın.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte 3 diş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.
1,5 su bardağı domates püresi, 3 yemek kaşığı ketçap, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 su bardağı suyu da tencereye ilave edip sosu güzelce kaynatın. Sosunuz yeterince şekerli değilse 1 tatlı kaşığı kadar şeker de ilave edebilirsiniz.
Sos pişerken köfteleri de ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin.
Sos piştikten sonra ekmeklerin iç kısımlarını sosa batırın ve buhar aparatı koyduğunuz tencereye yerleştirip köfteyle birleştirin.
Kalan sosu fırça yardımıyla hamburger ekmeğine yedirin. Üzerlerini fırın kağıdıyla kapatıp yumuşayana kadar; yaklaşık 6 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN!