Çikolatalı tatlılara olan sevginizi bir adım ileri taşımaya ne dersiniz? Damla çikolatalı kurabiye tarifimizle, mutfakta geçireceğiniz zamandan keyif alacak ve sonucunda ortaya çıkan lezzetle kendinizi ödüllendireceksiniz.

Çikolata damlalarının hamur ile mükemmel uyumu sayesinde, bu kurabiye tarifi çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Bu rehberle, damla çikolatalı kurabiyelerinizi nasıl daha lezzetli hale getireceğinizi keşfedin.

Soğuk bir kış gününde evi sıcak çikolata kokusuyla doldurmanın en güzel yolu nedir? Tabii ki damla çikolatalı kurabiye pişirmek! Bu tarif, hem çocukların hem de yetişkinlerin gönlünü fethedecek.

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı damla çikolata
300 gram un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Oda ısısında beklettiğiniz tereyağını derin bir kabın içerisinde güzelce mikserle krema haline getirin.

Ardından yumurtayı ilave ederek çırpmaya devam edin. Sırasıyla içerisine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Unu da eleyerek hamur haline getirin. Son olarak damla çikolatayı da ekleyerek homojen kıvama getirin.

Hamurun üzerini streç filmle kapattıktan sonra 1 saat dinlendirin.

Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180 derece fırında 15 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin. Yanında soğuk süt ya da sıcak çayla beraber servis edebilirsiniz.

Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi

Damla çikolatalı kurabiye tarifi, lezzetli ve pratik bir seçenek arayan herkes için mükemmel bir tercih. Bu kurabiyeler, özel günlerde, kutlamalarda ya da sadece kendinizi şımartmak istediğiniz zamanlarda harika bir seçenek. Tarifimiz sayesinde, evde kolayca çikolata damlalarıyla dolu, ağızda eriyen kurabiyeler yapabilirsiniz. Şimdi fırını ısıtın ve bu lezzetli kurabiyeleri pişirmeye başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi