Ev yapımı poğaça yapmanın püf noktalarını keşfetmek ister misiniz? Sıvı yağın mucizevi etkisiyle hazırlanan bu gevrek poğaça tarifi, hem kolay hem de enfes!

Gevrek ve lezzetli bir poğaça yapmanın sırlarını öğrenmek isteyenler için mükemmel bir tarif! Sıvı yağ ile yapılan bu poğaça, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak.

Her yemeğin yanına yakışır: Lezzet dolu Terbiyeli Mercimek Çorbası tarifi Her yemeğin yanına yakışır: Lezzet dolu Terbiyeli Mercimek Çorbası tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz sıvı yağlı gevrek poğaça tarifiyle tanışın. Bu tarif ile poğaçalarınız artık daha lezzetli ve çıtır çıtır olacak.

Malzemeler

2 adet yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un (yoğurma sırasında un yanınızda
1 çay kaşığı tuz (isterseniz artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Susam
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Çatalla ezdiğiniz peynire, ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın. İsterseniz kırmızı pul biber gibi başla tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını koyup karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek yoğurma kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın, pişerken açılmaması için kenarlarını iyice bastırın.

Hazırladığınız poğaçaları, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ya da çörek otu serpin. 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

Sıvı yağ ile yapılan poğaçalar, katı yağlarla yapılanlara nazaran daha gevrek olurlar.Kullandığınız tüm malzemeler, özellikle de yumurtanın oda sıcaklığında olması, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.Zaten çok pratik olan bu poğaçayı isterseniz rulo şeklinde, daha kısa zamanda da hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız hamuru eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı hafifçe unladığınız tezgahınızda, merdaneyle istediğiniz boyutta inceltin. Bir kenarına iç malzemesini boydan boya yerleştirip, çok da sıkmadan rulo haline getirin. Diğer parça hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Sıvı yağın verdiği eşsiz gevreklikle hazırlanan bu poğaça tarifi, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. Hem kolay, hem de oldukça lezzetli bu tarifle, evde poğaça yapmanın keyfini çıkarın. Deneyin ve farkı hissedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi